Over de auteur...
de auteur David dagan

Mijn naam is David Dagan. Geboren in 1974 te Schiedam. Tot en met mijn HBO-studie groeide ik op in Maassluis, de eerste stad aan de Nieuwe Waterweg. Een aantal jaren later verhuisden mijn echtgenote Yvonne en ik vanuit Vlaardingen, naar noord-Friesland. We gingen wonen in Hijum. Een klein plaatsje boven Stiens en Leeuwarden, met iets meer dan 400 inwoners. Een indrukwekkend vlak en leeg agrarisch landschap waar ik mij sterk mee vereenzelvigde. Vooral in de zomer als je af en toe een koeiestal rook en tussen de hoog wuivende gewassen zoals mais doorfietste deed me dat denken aan die keren dat ik werkte en verbleef bij familie op de kibboets in Israel...

Ons huis lag op 7 kilometer vanaf de Waddenzeedijk. Sinds november 2004 verruilde ons gezin Hijum (inmiddels uitgebreid met Noa '01 en Sterre '03), voor de Drenthse plaats Borger. Deze plaats zal bij de meesten onder u welbekend zijn. Het ligt tussen Assen en Emmen en vlakbij Gieten. De omgeving is behoorlijk heuvelachtig, bebost, met hier en daar een flinke 'kei'. Het is zelfs zo dat vlakbij bij ons huis het grootste hunnebed van Nederland ligt. Er ligt dan ook een museum namelijk het "Hunebed Centrum", naast. In 2005 is dit vernieuwd om het groeiende aantal bezoekers te kunnen 'verwerken'.

In 2001 ben ik begonnen met schrijven. In eerste instantie schreef ik de artikelen voor de clubmagazines van een aantal voliereverenigingen, waaronder EuroParrot. Later ben ik ook op mijn website "dyns.nl" gaan publiceren. Vervolgens zijn mijn artikelen ook elders op het wereld wijde web geplaatst. Ik raadpleeg voor een artikel zoveel mogelijk bronnen. Soms heb ik de mogelijkheid om met een bronschrijver van gedachten te wisselen. De informatieverzameling van een artikel neemt gemiddeld een maand in beslag. Sommige artikelen vergen echter beduidend meer tijd. Zoals de serie artikelen over de geschiedenis van de ornithologie ("Ornithologie Uitgevogeld") en die over de oude veldbiologen ("Historische ornithologen"). Deze twee reeksen van elk 10 artikelen, kostten beiden meer dan een jaar aan voorbereidingstijd.

Een leuke bijkomstigheid van alle publicaties (in bladen en op het net) is dat ik van lezers en internetters wekelijks vragen en artikelsuggesties ontvang. Inmiddels heb ik met veel vogelliefhebbers, startende vogelhouders, (semi)professionele kwekers en in vogels gespecialiseerde dierenartsen kennisgemaakt. Het is een grote maar toch ook kleine wereld, waar de meesten elkaar kennen en elkaar helpen bij de liefhebberij.

Alles bij elkaar is het een ontzettend gezellige, en stimulerende hobby waar ik mij als rechtgeaard vogelliefhebber helemaal in kwijt kan.

Heeft u zelf nog vragen of opmerkingen naar aanleiding van wat ik publiceer? Wilt u zelf eens EuroParrot thuis ontvangen? Of wilt u een van de artikelen op uw eigen site of in een verenigingsblad afdrukken? Neemt u dan electronisch even contact op (door invulling van het contactformulier).

Ik wens u verder veel leesplezier & een gevleugelde groet,

David Dagan

Webdesign by;

Ontwerp door Dyns.nl(c)...