U I T E R L I J K

Kenmerken geldig voor: Forpus Coelestis.

Kop: Naar verhouding kleine kop met grote hoornkleurige snavel. Door de verhouding kop tot lichaam en de karaktereigenschappen wordt de vogel wel tot de kleinste papegaaien gerekend. Het voorhoofd is lichtgroen net als de wangen. De neus is evenals de snavel, hoornkleurig. De ogen zijn bruin met een zwarte oogiris. Vanaf de ogen naar de nek en de nek zelf is een pastelkleurig blauw waarmeembaar.

Vleugels: De vleugels zijn een van de tekenen waaraan gezien kan worden of het om een pop of man gaat. De man heeft namelijk een reeks blauwe veren. De vleugels zijn zowel bij de man als de pop donkerder groen dan de buik of het voorhoofd. Overigens kunnen bij bepaalde ondersoorten de blauwe veren op de vleugel of vleugelbocht ontbreken.

Rug:
Mocht de Forpus die je in je huis hebt geen blauw in de vleugeltekening kennen dan is er nog een tip om de man te onderscheiden. En dat is de rug. Is daar wel blauw waarneembaar dan is het zo goed als zeker dat het inderdaad... een man betreft. De rest van de rug is bij de man zowel als de pop (volledig) groen.

Buik:
De buik is bij beide geslachten pastelkleurig groen, neigend naar grijsgroen.

Stuit:
De stuit is eveneens pastelkleurig groen.

Staart:
De staart is eveneens pastelkleurig groen..

Meer info? Zie boekentips!